KESÄALE! - Kaikki normaalihintaiset tuotteet -20% koodilla: KESA20

KESÄALE! - Kaikki normaalihintaiset tuotteet -20% koodilla: KESA20

Tietosuojaseloste / asiakas- ja markkinointirekisteri

Tämä on henkilötietolain (523/1999) 10 §:n ja 24 §:n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan mukainen yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Kulta-Centerin asiakkaille, potentiaalisille asiakkaille sekä verkkosivuston käyttäjille.

1. Rekisterinpitäjä

Nimi: Kulta-Center Oy (Y-tunnus 0166661-3)
Osoite: Olavinkatu 53, 57100 Savonlinna

Sähköposti: asiakaspalvelu[@]kultacenter.fi
Puhelin: 044 7575 000

2. Rekisterin nimi

Kulta-Center.fi:n asiakas- ja markkinointirekisteri.


3. Rekisteröidyt

  • Asiakkaat (tai yhteyshenkilöt)
  • Potentiaaliset asiakkaat
  • Verkkosivuston käyttäjät

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

Asiakkaat (yhteyshenkilöt)
Käsittelyn tarkoitus: Asiakaspalvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistaminen ja asiakassuhteen ylläpito.
Käsittelyperuste: Rekisterinpitäjän oikeutettu etu

Potentiaaliset asiakkaat ja verkkosivuston käyttäjät:
Käsittelyn tarkoitus: Verkkosivuston kautta tulevat yhteydenottopyynnöt ja uutiskirjetilaukset.
Käsittelyperuste: Rekisterinpitäjän oikeutettu etu


5. Rekisteriin tallennettavat tiedot

Rekisteriin voidaan tallentaa seuraavia tietoja:

Tiedot Asiakas Mahdollinen asiakas Käyttötarkoitus
Nimi ✔️ ✔️ Yksilöinti / yhteydenpito
Puhelinnumero ✔️ ✔️ Yhteydenpito
Sähköpostiosoite ✔️ ✔️ Yhteydenpito / markkinoinnin kohdentaminen
Osoite ✔️ ✔️ Asiakassuhteen hoitaminen
IP-osoite ✔️   Markkinoinnin kohdentaminen

Esimerkki tallennetusta tietosisällöstä:

Uutiskirjeen tilaajana: nimi, sähköpostiosoite sekä syntymäaika (vapaaehtoinen tieto)
Asiakkaana: etunimi, sukunimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, profilointiin ja tuotteiden ostamiseen liittyviä tietoja sekä muita asiakkaan itse antamiaan tietoja.
Arvostelut: Nimi, nimimerkki, sähköposti tai muu asiakkaan itse luovuttama tieto.

HUOM! Emme tallenna verkkosivun käyttäjistä mitään yksilöivää tietoja rekisteriin.


6. Käsittelyn kesto

Tilausta tehdessä asiakas suostuu asiakastietojen säilyttämiseen järjestelmässämme asiakassuhteen ylläpitämiseksi.

Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan kuin se asiakassopimus, jonka hoitamiseksi tarvitsemme tietoja, on voimassa. Merkitsemme tiedot rekisteriin sellaisina kuin saamme ne rekisteröidyltä itseltään ja niitä päivitetään sen mukaan, mitä rekisteröity ilmoittaa rekisterinpitäjälle.

Kulta-center.fi-sivustolta lähetetyt lomaketiedot poistetaan automaattisesti kuuden (6) kuukauden kuluttua lähetyksestä. Asiakas- ja markkinointirekisteristämme poistamme tarpeettomat henkilötiedot kuuden (6) kuukauden välein.

Sähköpostimarkkinointilistaltamme pääset poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme markkinointisähköpostissa olevan poistumislinkin kautta. Muussa tapauksessa asiakastietoja säilytetään suoramarkkinointirekisterissä niin kauan kuin asiakkuus säilyy ja asiakas ei ole kieltänyt suoramarkkinointia. 

Tilauksiin liittyvät sähköpostit säilytämme 7-8 vuoden ajan sekä laskut ja kuitit 7-8 vuoden ajan niiden päivämäärästä lukien, joka perustuu lainsäädäntöön. Googlen analytiikkadataa markkinointitiimimme säilyttää 50kk. Arvostelujen osalta arvostelut säilyvät käytetyn palvelun käyttöajan.


7. Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen: asiakaspalvelu[@]kultacenter.fi.

Tarkastusoikeus

Sinulla on oikeus tarkistaa sinusta tallentamamme henkilötiedot. Mikäli havaitset tiedoissasi virheellisyyksiä tai puutteita, voit pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tiedot oikeiksi.

Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli koet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai että meillä ei ole oikeutta käsitellä joitain henkilötietojasi.

Suoramarkkinointikielto

Sinulla on oikeus milloin tahansa kieltää meitä käyttämästä tietojasi suoramarkkinointiin. Emme koskaan myy tai muutoin luovuta henkilötietojasi muille tahoille, jotta nämä voisivat kohdistaa suoramarkkinointia sinuun.

Hankimme verkkomainontaa mm. Facebookilta ja Googlelta. Nämä yhtiöt eivät kuitenkaan koskaan saa henkilötietojasi eikä tällaisessa mainonnassa ole kyse suoramarkkinoinnista, vaan se perustuu evästeisiin. Katso tarkemmin kohta evästeet.

Poisto-oikeus

Mikäli koet, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole tarpeen tehtäviemme kannalta, sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan kyseiset tiedot. Käsittelemme pyyntösi, jonka jälkeen joko poistamme tietosi tai ilmoitamme sinulle perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. Mikäli olet eri mieltä ratkaisustamme, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle (ohjeet valituksen tekemiseen). Sinulla on myös oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos koet, että henkilötietojasi käsitellessämme rikomme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä (ohjeet valituksen tekemiseen).


8. Säännönmukaiset tiedonlähteet

Potentiaalisten asiakkaiden tiedot saadaan suostumuksella häneltä itseltään verkkosivustovierailun yhteydessä tai muun henkilökohtaisen tai digitaalisen vuorovaikutuksen yhteydessä.


9. Tietojen luovutukset

Tietoja ei pääsääntöisesti luovuteta markkinointitarkoituksiin Kulta-Center Oy:n ulkopuolelle.

Tietoja voidaan valikoidusti luovuttaa rekisterinpitäjän toimeksiantaman kolmannen osapuolen kohdennettuun markkinointikampanjaan. Tietojen omistus ei siirry rekisterinpitäjältä kolmannelle osapuolelle eikä kolmannella osapuolella ole oikeutta tietojen toimeksiantoa laajempaan käyttöön.

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Käytämme säännönmukaisesti seuraavia palveluntarjoajia:

  • Yrityksemme ja sen työntekijät, joiden toimenkuvaan kuuluu verkkokaupan ylläpito.
  • Maksupalveluntarjoaja Klarna.
  • Kuljetusyritys, joka kuljettaa tilauksen sinulle (Posti tai Matkahuolto)
  • Tilitoimisto, joka kirjaa tilauksen kirjanpitoomme.
  • Tilintarkastaja, joka tarkastaa kirjanpitomme.
  • IT- yritys, joka ylläpitää verkkosivujamme

Lisäksi markkinointitiimimme voi saada yleisluontoista tietoa markkinointia, suoramarkkinointia ja viestintää varten sekä muita Kulta-Center.fi:lle suoritettavia markkinointitoimenpiteitä varten. Arvosteluja ylläpitävä ja palvelun tarjoava yritys saa asiakkaan itse luovuttamia tietoja, joita ei kuitenkaan välitetä eteenpäin kolmansille osapuolille.


10. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Milloin mahdollista, olemme valinneet tietojesi säilytyspaikaksi tietoturvalliset, Euroopassa sijaitsevat palvelinkeskukset.

Jotkin edellä mainituista palveluntarjoajista saattavat varmuuskopioida tietoja EU/ETA-alueen ulkopuolelle Yhdysvaltoihin. Tiedot varmuuskopioidaan, jotta tietosi olisivat turvassa myös tilanteissa, joissa pääasialliset palvelimet menevät epäkuntoon.

Privacy Shield

Olemme varmistaneet, että palveluntarjoajamme ovat liittyneet EU:n ja Yhdysvaltain väliseen ns. Privacy Shield -ohjelmaan (https://www.privacyshield.gov/list), jonka tarkoituksena on varmistaa eurooppalaisten tietojen tietoturvallinen käsittely Yhdysvalloissa.


11. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötietojesi turvallinen käsittely on meille tärkeää. Käytämme seuraavia suojatoimia tietojesi turvallisuuden varmistamiseksi.

  • Järjestelmään sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Järjestelmä on myös suojattu palomuurein ja muiden teknisten keinojen avulla.
  • Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettuja käyttämään vain tietyt, ennalta määritellyt rekisterinpitäjän työntekijät.
  • Rekisterin käyttö on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin sekä käyttöoikeuksin.
  • Rekisteri sijaitsee tietokoneessa, joka on sijoitettu konesaliin palvelimelle, jonne pääsy asiattomilta on estetty.
  • Rekisterin sisältämät tiedot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa.
  • Rekisteristä otetaan säännöllisesti varmuuskopiot.

12. Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivusto lähettää selaimelle evästeen – pienen tekstitiedoston, joka tallentuu tietokoneen kovalevylle. Käytössä on sekä väliaikaisia istuntotunnus-evästeitä, jotka sulkeutuvat, kun suljet Internet-selaimen, että pysyviä evästeitä, jotka tallentuvat tietokoneen kovalevylle. Evästeiden avulla voimme tunnistaa selaimesi ja käyttää näin saamaamme tietoa esimerkiksi sivustollamme vierailevien selaimien laskemiseen sekä sivustomme käytön analysointiin, kuten tilastolliseen seurantaan. Ne antavat meille myös mahdollisuuden tarkastella ja seurata käyttäjiemme mielenkiinnon kohteita ja kehittää siten verkkosivujamme. Kaikki kerätty tieto on nimetöntä, eikä verkossa suoritettuja toimintoja voida sen avulla liittää tiettyyn henkilöön.

Useimmat Internet-selaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti, mutta halutessasi voit muokata selaimesi asetuksia ja milloin tahansa poistaa evästeet käytöstä. Voit välttää evästeet muokkaamalla selainohjelmasi asetuksia ja kieltämällä niiden käytön.

Mainontaevästeet auttavat meitä valitsemaan sinulle parhaiten sopivat ja mielenkiintoisimmat mainokset. Ne myös estävät samojen mainoksien näytön. Jotkut kolmannen osapuolen toimittajat saattavat myös käyttää evästeitä tai verkkojäljitteitä (1 pikselin kuvatiedosto), jotta näet mieleisiäsi mainoksia, kun vierailet eri sivustoilla. Evästeiden ja verkkojäljitteiden avulla kerätyt tiedot eivät kerro meille tai kolmansille osapuolille mitään henkilökohtaisia tietoja, kuten nimeäsi tai yhteystietojasi. Kolmantena osapuolena toimivat mainostajat saattavat myös käyttää tekniikkaa, jolla mitataan mainosten tehoa. Tätä varten he voivat käyttää jäljitettä (yhden pikselin kokoinen GIF-tiedosto), joka on sijoitettu verkkosivustollemme nimettömien tietojen keräämiseksi. Saatuaan nimetöntä tietoa käyttäjän käynneistä näillä ja muilla verkkosivuilla mainostajat voivat suunnitella mainoksia tuotteista ja palveluista, jotka mahdollisesti kiinnostavat käyttäjää.

Tällä sivustolla on käytössä Google Adwords -eväste, jolla kohdennetaan markkinointia käyttäjäluettelon avulla Googlen mainosverkostoissa. Käyttäjä ei ole tunnistettavissa evästeeseen liitettävien tietojen perusteella. Käyttäjä voi halutessaan estää käyttäjäluetteloihin perustuvan Google Adwords-markkinoinnin osoitteessa www.google.com/settings/ads.

Lisätietoja selainkäyttöön perustuvasta mainonnan kohdentamisesta saa Your Online Choices –sivustolta




Tehdyt muutokset tietosuojaselosteeseemme

Voimme päivittää tietosuojaselostettamme esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa.

Päivitetty 23.5.2018 vastaamaan 25.5.2018 voimaan astuvia EU:n tietosuoja-asetuksia, joka tunnetaan myös nimellä GDPR.

Muutoksia tehty 21.2.2020, kun päivitetty henkilötietojen käsittelyä koskevia tahoja. (Poistettu Paytrail ja lisätty Matkahuolto).

Muutoksia tehty 14.4.2020, kun päivitetty lisäykset koskien uutta arvosteluja tarjoavaa palvelua.

Selosteen sisältöä jäsennelty 26.6.2021

© 2021 Kulta-Center Oy | Kaikki oikeudet pidätetään | Olavinkatu 53, 57100 Savonlinna | Puh. 044 7575 000 | Y-tunnus: 0166661-3